کاربرد ازن در ضد عفونی غلات

shamimsharifکاربرد ازن در کشاورزی0 Comments

grains-cereals

ازن ماده فراری است که به عنوان ضدعفونی کننده برای دفع آفات و حشرات موثر است که در عین غیرفعال سازی میکروب ها، تاثیری بر کیفیت غلات نمی گذارد.

مطالعات نشان می دهند ازن به عنوان ماده ای طبیعی تاثیرات مثبت منحصر به فردی در فرآیند غلات را در مقابل آفت کش های مضر دارد.

تولیدکننده های غلات در جهان به دو دلیل عمده به ازن روی آورده اند

  • افزایش مقاومت حشرات در مقابل آفت کش های فعلی
  • درخواست مصرف کننده ها به غلاتی عاری از مواد شیمیایی

آفت کش های شیمیایی متداول مورد استفاده در حال حاضر مانند آلومینیوم فسفید، متیل برومید و فسفین هستند که از این بین متیل برومید تقریباکنار گذاشته شده است. استفاده مداوم از این آفت کش ها موجب مختل شدن سیستم های کنترل زیستی که منجر به شیوع آفت حشرات و افزایش مقاومت آنها شده است و همچنین تاثیرات سوء بر سلامت انسان ها را در پی داشته است.

استفاده از ازن در ضدعفونی غلات خوراکی هم از جنبه زیست محیطی و هم اقتصادی، جایگزین با اهمیتیست. به طور مثال مطالعاتی اهمیت اقتصادی استفاده از ازن در ضدعفونی کردن ذرت ذخیره شده را به مدت ۶ ماه در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد را بررسی کرده اند.

غلات معمولا تا ۳۶ ماه در دمای محیط در سیلوهای بزرگ ذخیره می شوند و معمولا برای جلوگیری از آلودگی، ضدعفونی می شوند. در صنعت غلات، ازن به عنوان جایگزینی برای مواد ضدعفونی کننده فعلی همچون متیل برومید و فسفین برای کنترل آفات ذخیره سازی مورد استفاده قرار می گیرد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *