ضدعفونی پایان دوره کلیه تجهیزات و هوای سالنها به وسیله دستگاه ازن

shamimsharifکاربرد ازن در صنعت دام و طیور1 Comment

broiler_house

در فارم های گوشتی عموما به دلیل جلوگیری از انتقال بیماری ها به دوره های بعد در پایان هر دوره اقدام به ضدعفونی کامل سالن و کلیه تجهیزات موجود می شود. در روش های سنتی این اقدامات عمدتا با بکارگیری فرمالین و ترکیبات چهارتایی انجام می شود که دارای معایب زیر است:

  • صرف هزینه (پرسنل و مواد مصرفی) برای انجام ضدعفونی کامل پایان دوره
  • آلودگی بالا (به طوریکه استفاده از آن ها مدتها منسوخ شده است)
  • توانایی ناقص در نابودی میکروارگانیسم های بیماری زا
  • آسیب رسانی به پرسنل مشغول به کار حتی در غلظت پایین
  • شستشوی مجدد به دلیل وجود باقیمانده.

 

گاز ازن یک روش موثر و کارا برای این منظور است. عمل ضدعفونی با ازن به عنوان يك مكمل، تأثير ضدعفوني با گاز ازن را در مرغداری ها دو چندان مي كند. در شستشو با آب ازن دار نيازي به شستشوي مجدد نبوده و باقي مانده­اي جز اكسيژن نخواهد داشت. ازن در بستر نفوذ می کند و آمونیاک موجود در هوای سالن را اکسید و تبدیل به ترکیبات بی ضرر می کند. طيف اثر بخشي ازن وسيع بوده و ضمن تأثير بر روي ميكرو ارگانيسم ها، مي تواند انگل ها، تك ياخته ها، جلبك ها، سخت پوستان و حتي كيست و اسپور را از بين ببرد.

 

روش ازن زنی به دو صورت در فرآیند ضدعفونی پایان دوره انجام می گیرد:
۱) اسپری گاز ازن در دز بالا در سالن
۲) شستشوی تجهیزات و بستر با آب ازن دار.
برای افزایش قابلیت توصیه می شود هر دو صورت ضدعفونی انجام شود. پاتوژن ها در برخورد با ازن در عرض چند ثانیه با تخریب دیواره سلولی محافظ رو به اضمحلال رفته و نابود می شوند. 

One Comment on “ضدعفونی پایان دوره کلیه تجهیزات و هوای سالنها به وسیله دستگاه ازن”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *